100% digital nomad

JA! Iets waar ik al een hele tijd naartoe heb gewerkt is dan eindelijk werkelijkheid. Vanaf nu ben ik 100% digital nomad, wat voor mij betekent: locatie onafhankelijk werken en me verplaatsen naar een plek waar ik op dat moment heen wil. Hoe die digital nomad kriebels zijn ontstaan?

Het was mei 2019. Ik wilde héél graag meer van de wereld zien. “Misschien wel gewoon alleen, naar Azië, voor een paar maanden?” … “Maar ik wil niet álles opzeggen en vertrekken, ik wil mijn bedrijf draaiende houden.”

💡 *pling* Dan combineer ik dat toch?! Zou dat kunnen?? Ga ik dat echt doen? YES, LET’S GO!

4 december 2019. Op naar Azië! Ik begon in Thailand, reisde door naar Cambodja, Maleisië, Borneo en Indonesië. De nadruk lag wel meer op reizen dan op werken. Ik werkte gemiddeld maar 10 uur in de week en dit deed ik op momenten dat anderen even een powernap deden of sliepen. Verder moest ik natuurlijk o-ve-ral bij zijn!

Dat brak me op een gegeven moment op. Ik kon niet anders dan mijn ritme aanpassen naar wat werkte voor mij. Dat ging steeds beter en ik was helemaal in mijn element. Wat geweldig dat ik mijn werk mee kon nemen! Dat wilde ik vaker gaan doen!

Maart 2020. Ik was weer thuis. Mijn trip werd helaas 1,5 maand eerder afgebroken door Ome Co, maar ondanks dat was het een te gekke tijd! En heb ik kunnen proeven van het digital nomad leven.

Het jaar wat daarop volgde bood niet veel kansen om eropuit te gaan. Nu gaat de wereld steeds een stukje meer open. In juni / juli was ik in Lissabon en een weekend in Berlijn. En nu ben ik weer terug in Lissabon, Portugal voor een aantal weken.

Mijn appartement is opgezegd. Spullen zitten in dozen opgeslagen en wat ik nodig heb zit in mijn koffer. Hello, full time digital nomad life! I’m so ready for you! 

Ook interessant voor jou

Nieuwe feed op Instagram

Nieuwe feed op Instagram

NEWSFLASH: Instagram heeft een nieuwe feed gelanceerd En niet zomaar eentje, want het volledige menu heeft een update gekregen, waardoor er nu maar liefst drie verschillende Instagram-feeds zijn. Een geruststelling: je zag dus niet driedubbel. 😉 Wat minder...

Lees meer
Zo bepaal je je ideale klant!

Zo bepaal je je ideale klant!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is nou eigenlijk mijn ideale klant? Was er maar een magische spiegel die al je ondernemersvragen kon beantwoorden. Want een doelgroep scherpstellen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Wanneer ik ondernemers vraag of ze een...

Lees meer
Bitz Media kiest voor een niche: de gezondheidsbranche

Bitz Media kiest voor een niche: de gezondheidsbranche

Iedereen helpen is niemand helpen “Als je iedereen wil bereiken, zal je uiteindelijk niemand bereiken”: een zin die ik wel duizend keer tegen mijn klanten heb gezegd. Het bepalen van je doelgroep is een erg belangrijke stap. Een potentiële klant zoekt namelijk naar...

Lees meer