5 contenttips voor de laatste maanden van 2021!
Ben jij er klaar voor om het laatste kwartaal nog te knallen met jouw content?

Lees dan snel verder voor 5 tips!

Het opstellen van de contentplanning voor de laatste maanden van het jaar is toch altijd net een tikkeltje anders. De feestdagen staan voor de deur, je wil nog zoveel vertellen voor 2021 tot haar einde komt, je hebt misschien wel te gekke eindejaarskortingen en daarnaast heb je eigenlijk ook weer een stuk minder tijd. Benieuwd hoe je dit jaar kan afsluiten met killer content die converteert? Met deze tips zullen jouw posts minstens even hard schitteren als het vuurwerk op oudjaar!

Tip #1: Plannen, plannen, plannen
Wil je in alle rust kunnen genieten van je eindejaarsvakantie, maar toch online zichtbaar blijven? Dan is een contentplanning the way to go! Deze planning vertelt je welke content wanneer online komt, en geeft meteen weer welke to do’s je nog moet afwerken voor je vakantie. Op deze manier hoef je ook slechts één keer gefocust te werk te gaan. Extra tip: neem ook je strategie bij de hand wanneer je jouw kalender invult, zodat jouw posts in lijn liggen met je doelen.


Tip #2: Spring eruit tussen de massa aan content
Veel ondernemers gaan all the way tijdens de laatste maanden van het jaar, waardoor er online een content overload ontstaat. Om ervoor te zorgen dat jouw content gezien én onthouden wordt, is het belangrijk om unieke boodschappen en originele formats te brengen.


Tip #3: Verras je volgers met een kerstcadeautje
Exclusieve kortingscodes, tijdelijke promoties of andere deals zijn de perfecte manier om jouw volgers te verwennen. Plan dus een leuke actie om het jaar mee af te sluiten, maar wees er zeker op tijd bij. Consumenten doen hun kerstaankopen namelijk steeds vroeger.  


Tip #4: Bewaar een goed evenwicht tussen commerciële en andere content
Het is uiteraard leuk om gift guides, een kerstcollectie of andere commerciële boodschappen te delen. Toch moet je steeds een goed evenwicht zien te bewaren met je andere content. Zorg ervoor dat jouw converterende posts maximaal 20% van je totale content uitmaken, en behoud de overige 80% voor inspirerende, entertainende of andere posts.


Tip #5: Blik terug en denk vooruit
De laatste maanden van het jaar zijn een goed moment om even stil te staan bij de resultaten die je het afgelopen jaar bereikt hebt via sociale media: Welke content scoorde goed? Is er nog ruimte voor verbetering? En vooral: hoe zal je strategie er in 2022 uitzien? Stel een plan van aanpak en KPI’s op voor het volgende jaar, zodat je goed voorbereid het nieuwe jaar kan inzetten.


Succes!

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer