Een social media strategie: het kompas voor al jouw online activiteiten

Waarom het hebben van een social media strategie een absolute must is.

Stel je voor dat je naar een bepaalde plek wil, maar je in je navigatie instelt “doe maar ergens naartoe”. Denk je dat je zal aankomen op je bestemming? Wel…. de kans is héél erg klein. Hoe je wel op je bestemming zal aankomen? Door meteen het juiste adres in te stellen. Makkelijk, toch?

Dit principe kan je eenvoudig vertalen naar marketing en social media. Zonder plan of strategie, weet je ook niet waar je heen gaat. Zonder basis kom je niet verder. Als een huis zonder fundament.

Bij Bitz Media krijgen we toch geregeld de vraag of we aan de slag kunnen met socials zonder een strategie. Nee, dat kan niet. Niet bij ons. Posten op social media zonder strategie is voor ons een echte no-go. Op korte termijn lijkt het misschien overbodig, maar op lange termijn zorgt een strategie ervoor dat:

✨je precies weet waar je naartoe werkt en hoe je jouw doelen zult bereiken.
✨je steeds zicht hebt op het grotere plaatje.
✨je geen last-minute posts meer hoeft te bedenken. Dit kan jou een hoop stress besparen.
✨je tijd efficiënt te werk kan gaan en al jouw input voor de hele maand in één keer kan verzamelen.
✨je je beter kunt richten tot de klanten die tot jouw ideale doelgroep behoren.
✨jouw content een mooi, samenhangend geheel is.
✨je vlotter kan communiceren met je team of samenwerkende partijen.

Kortom, een strategie levert jou betere resultaten op. Betere kwaliteit, meer bereik, meer leads én meer verkopen.

Verkies jij een lange termijn strategie ook boven quick wins? Dan zijn we wellicht een match!

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer
Waarom je eigenlijk niks hebt aan volgers en likes

Waarom je eigenlijk niks hebt aan volgers en likes

Followers don’t pay bills, clients do Tijdens strategiesessies stellen we klanten altijd de vraag “Wat is je doel?”. Deze vraag wordt vaak beantwoord met “ik wil meer volgers op social media”, “ik wil graag meer likes” of “ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken”....

Lees meer