Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken

Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw gebruikt worden. Nieuwe inspiratie: check! Daarnaast heeft content recycling nog enkele andere voordelen.

1. Je wint tijd

Time is money: dat weet jij als ondernemer maar al te goed. Gelukkig kun je kostbare tijd besparen door:

  • Content een nieuwe vorm te geven

Bepaalde content is evergreen en dus altijd relevant. Maar een post exact kopiëren? Dat raden we ook niet aan. Kies er daarom voor om bijvoorbeeld een blogpost te schrijven over een oude social media post of om een visuele post om te toveren tot een leuke video. De inhoud blijft dus hetzelfde, alleen de vorm verandert.

  • Content een inhoudelijke update te geven

Ook content uit de oude doos kan leuk zijn om te hergebruiken. Hierbij is het wel belangrijk om na te lopen of alles nog up-to-date is. Zo kun je jouw post met trends van vorig jaar aanpassen naar een nieuwe versie.

2. Je bereikt een groter publiek

De ene persoon scrollt graag door Instagram en de ander is dan weer gek op podcasts. Ook online is iedereen verschillend. Door content te recyclen en te gebruiken op verschillende kanalen, creëer je een aanbod voor elke gebruiker en breid je jouw publiek dus uit.

3. Je boost je expertise

Wist je dat iemand een boodschap gemiddeld 7 keer moet zien voor deze onthouden wordt? Een topic slechts één keer aankaarten is dus een no-go. Hoe vaker je geassocieerd wordt met een thema, hoe sneller anderen jou zullen beschouwen als dé expert binnen dit vakgebied. Wanneer je publiek vervolgens klaar is om beroep te doen op jouw activiteiten, ben je meteen top of mind.

Benieuwd hoe jij aan de slag kan gaan met oude & nieuwe content? We helpen je er graag bij! Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Waarom je eigenlijk niks hebt aan volgers en likes

Waarom je eigenlijk niks hebt aan volgers en likes

Followers don’t pay bills, clients do Tijdens strategiesessies stellen we klanten altijd de vraag “Wat is je doel?”. Deze vraag wordt vaak beantwoord met “ik wil meer volgers op social media”, “ik wil graag meer likes” of “ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken”....

Lees meer