Waarom een contentplanning belangrijk is

“Waarom moet ik een contentplanning maken?” Een vraag die ik vaak hoor. 

Nou als eerste, je moet niks! Maar een contentplanning gaat je wel verder helpen. En daarom is het wel belangrijk om ermee te werken! 

Wat is een contenplanning?
Simpel gezegd: een tool om je content te plannen. Deze tool kun je bijvoorbeeld zelf maken in Excel, Word, Canva (welk programma je handig vindt), maar je kunt ook online tools gebruiken.

Wat verwerk ik in mijn contentplanning?
In je contentplanning zet je wat je wil vertellen, wanneer en hoe je dat gaat doen. Je kunt in deze planning alles opnemen: social media posts, blogs, nieuwsbrieven etc.

De voordelen van een contentplanning:

⚡️ Door te werken met een planning weet je al ruim van te voren welke content je gaat maken. Je weet dus exact wat je wanneer nodig hebt en kunt in één keer deze informatie maken / klaarzetten. Bespaar je veel tijd mee én geen last minute stress meer!

⚡️ Je denkt veel bewuster na over wat je gaat delen, omdat je de waarde bekijkt van het groter geheel in plaats van per post.

⚡️ Je behoudt je focus, want je hebt sneller inzichtelijk of dat wat jij uitdraagt ook echt bijdraagt aan jouw doel en strategie.

⚡️ Je hebt een duidelijk overzicht en deze is makkelijk te communiceren met je team of samenwerkende partijen. TIP: ik heb voor mijn klanten bijvoorbeeld een online template ontwikkeld waar iedereen in kan, zo weten we van elkaar precies wat er op de planning staat, wat er al is gedaan én wat er nog aangevuld moet worden.

⚡️ Je blijf onder de aandacht, omdat je consistent zichtbaar blijft. Jouw planning laat je precies zien waar je nog content aan moet vullen. En mocht je even een break willen, dan plan je gewoon alles via een scheduling tool in!

Al overtuigd om een contentplanning aan te houden? Of heb je hulp nodig bij het maken van je contentplanning? Neem dan hier contact met me op. Ik help je graag verder!

Ook interessant voor jou

Bitz Media in Kaapstad!

Bitz Media in Kaapstad!

Zoals je misschien al hebt opgemerkt ben ik niet altijd in Nederland te vinden. Ik ben een digital nomad, zoals ze dat tegenwoordig noemen. Afgelopen vrijdag (14 januari) ben ik, na 5 weken in Nederland geweest te zijn, er weer op uit. Dit keer ben ik in Kaapstad! En...

Lees meer
Boost your business strategiedag!

Boost your business strategiedag!

READY TO ROCK 2022? Wel na de 'Boost your business strategiedag'! 😉 YES, je leest het goed! Er staat een strategiedag op de planning, op woensdag 19 januari. Een dag waarop ik 4 online strategiesessies van 2 uur geef, aan 4 verschillende ondernemers. Ik wil je op een...

Lees meer
Bitz Media 5 jaar!

Bitz Media 5 jaar!

Misschien heb je het op Social Media al voorbij zien komen, maar Bitz Media bestaat vandaag 5 jaar! WOW! Knijp me even. Bitz Media bestaat vandaag écht 5 jaar. Nou ja, Bitz ‘Media’ misschien niet want mijn bedrijf heeft nogal wat verschillende fases doorgemaakt. Maar...

Lees meer