Social Media en je website: een krachtige combinatie

Waarom jouw website en socials geen of-of-verhaal zijn 

Bestaat jouw online aanwezigheid enkel uit een website? Of heb je juist helemaal geen website en focus je je volledig op jouw socials? Dan laat je heel wat kansen liggen! De kracht van succes zit namelijk in de combinatie tussen beide. Vandaag vertel ik je waarom. 

Laten we eerst even inzoomen op de verschillende doelstellingen die beide kanalen kunnen bereiken:

Social Media Website
  • je bereik vergroten en nieuwe mensen laten kennismaken met jouw bedrijf
  • bezoekers een overzicht en extra informatie geven over wie jij bent en wat je doet
  • de relaties met je huidige klanten onderhouden, en hen up-to-date brengen rond nieuwigheden
  • gevonden worden via zoekmachines als Google
  • top-of-mind blijven bij jouw volgers, ook wanneer je even niet in hun gedachten zat
  • bezoekers de mogelijkheid bieden om iets aan te kopen, een afspraak in te plannen, …
  • proactief waarde delen
  • potentiële klanten omzetten in betalende klanten

Wanneer je deze kolommen vergelijkt, zal je merken dat ze elkaar opvolgen binnen de klantreis. De awareness-fase speelt zich bijvoorbeeld grotendeels af op social media, waar mensen voor het eerst in contact kunnen komen met jou. Latere fasen van de funnel, zoals bijvoorbeeld de purchase-fase, vinden dan weer plaats op jouw website. The magic zit dus duidelijk in the mix! 

Via social media wil je zoveel mogelijk mensen binnen jouw doelgroep bereiken, om hen later om te zetten in betalende klanten. Maar om conversies binnen te halen, moet je hen wel kunnen doorverwijzen naar een website. Deze website moet bovendien zowel visueel als inhoudelijk erg sterk zijn, omdat deze het laatste contact voor de aankoop vormt. 

Actief zijn via socials, maar geen website hebben is dus niet the way to go. Maar ook de omgekeerde situatie is niet voordelig. Internetgebruikers (voornamelijk uit de jongere generaties) vervangen traditionele zoekmachines als Google steeds vaker door social media. Ongeveer 30% van de internetgebruikers zoekt enkel via social media naar informatie over merken en bedrijven, en dus niet meer via een zoekmachine.  

Enkel de combinatie tussen een website en social media zal jouw klant dus het ‘YES’ gevoel laten ervaren. Staat deze balans bij jou nog niet op punt? Dan helpt Bitz Media jou graag op weg. 

 

Ook interessant voor jou

Nieuwe feed op Instagram

Nieuwe feed op Instagram

NEWSFLASH: Instagram heeft een nieuwe feed gelanceerd En niet zomaar eentje, want het volledige menu heeft een update gekregen, waardoor er nu maar liefst drie verschillende Instagram-feeds zijn. Een geruststelling: je zag dus niet driedubbel. 😉 Wat minder...

Lees meer
Zo bepaal je je ideale klant!

Zo bepaal je je ideale klant!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is nou eigenlijk mijn ideale klant? Was er maar een magische spiegel die al je ondernemersvragen kon beantwoorden. Want een doelgroep scherpstellen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Wanneer ik ondernemers vraag of ze een...

Lees meer
Bitz Media kiest voor een niche: de gezondheidsbranche

Bitz Media kiest voor een niche: de gezondheidsbranche

Iedereen helpen is niemand helpen “Als je iedereen wil bereiken, zal je uiteindelijk niemand bereiken”: een zin die ik wel duizend keer tegen mijn klanten heb gezegd. Het bepalen van je doelgroep is een erg belangrijke stap. Een potentiële klant zoekt namelijk naar...

Lees meer