Social Media en je website: een krachtige combinatie

Waarom jouw website en socials geen of-of-verhaal zijn 

Bestaat jouw online aanwezigheid enkel uit een website? Of heb je juist helemaal geen website en focus je je volledig op jouw socials? Dan laat je heel wat kansen liggen! De kracht van succes zit namelijk in de combinatie tussen beide. Vandaag vertel ik je waarom. 

Laten we eerst even inzoomen op de verschillende doelstellingen die beide kanalen kunnen bereiken:

Social Media Website
  • je bereik vergroten en nieuwe mensen laten kennismaken met jouw bedrijf
  • bezoekers een overzicht en extra informatie geven over wie jij bent en wat je doet
  • de relaties met je huidige klanten onderhouden, en hen up-to-date brengen rond nieuwigheden
  • gevonden worden via zoekmachines als Google
  • top-of-mind blijven bij jouw volgers, ook wanneer je even niet in hun gedachten zat
  • bezoekers de mogelijkheid bieden om iets aan te kopen, een afspraak in te plannen, …
  • proactief waarde delen
  • potentiële klanten omzetten in betalende klanten

Wanneer je deze kolommen vergelijkt, zal je merken dat ze elkaar opvolgen binnen de klantreis. De awareness-fase speelt zich bijvoorbeeld grotendeels af op social media, waar mensen voor het eerst in contact kunnen komen met jou. Latere fasen van de funnel, zoals bijvoorbeeld de purchase-fase, vinden dan weer plaats op jouw website. The magic zit dus duidelijk in the mix! 

Via social media wil je zoveel mogelijk mensen binnen jouw doelgroep bereiken, om hen later om te zetten in betalende klanten. Maar om conversies binnen te halen, moet je hen wel kunnen doorverwijzen naar een website. Deze website moet bovendien zowel visueel als inhoudelijk erg sterk zijn, omdat deze het laatste contact voor de aankoop vormt. 

Actief zijn via socials, maar geen website hebben is dus niet the way to go. Maar ook de omgekeerde situatie is niet voordelig. Internetgebruikers (voornamelijk uit de jongere generaties) vervangen traditionele zoekmachines als Google steeds vaker door social media. Ongeveer 30% van de internetgebruikers zoekt enkel via social media naar informatie over merken en bedrijven, en dus niet meer via een zoekmachine.  

Enkel de combinatie tussen een website en social media zal jouw klant dus het ‘YES’ gevoel laten ervaren. Staat deze balans bij jou nog niet op punt? Dan helpt Bitz Media jou graag op weg. 

 

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer