Bitz Media kiest voor een niche: de gezondheidsbranche

Iedereen helpen is niemand helpen

“Als je iedereen wil bereiken, zal je uiteindelijk niemand bereiken”: een zin die ik wel duizend keer tegen mijn klanten heb gezegd. Het bepalen van je doelgroep is een erg belangrijke stap. Een potentiële klant zoekt namelijk naar herkenning en wil zich aangesproken voelen. 

Onder het motto “practice what you preach” heb ik ervoor gekozen om mij voortaan ook te gaan richten tot een niche: 

  • een niche waar mijn hart ligt 
  • een niche waar mijn interesses en kwaliteiten elkaar versterken 
  • een niche waar ik energie van krijg 

Mensen die me goed kennen kunnen het al raden, ik koos ervoor om te richten op  *tromgeroffel* ondernemers die zich bezighouden met: 

⚡️ persoonlijke ontwikkeling

⚡️ (mentale) gezondheid

⚡️ vitaliteit

⚡️ sport & beweging

Ik richt me voortaan op ondernemers die werkzaam zijn in de gezondheidsbranche, in de breedste zin van het woord. Van coaches en gezondheidspraktijken tot sportcentra en yoga trainers. Ze kunnen allemaal bij Bitz Media terecht!

Wat gebeurt er met klanten die niet werkzaam zijn in de gezondheidsbranche?

Hier verandert niks. Ik ga mij in de communicatie en de selectie bij nieuwe klanten hierop richten. Dus huidige klanten merken daar niks van. 

Dat is ook het hele idee van een niche kiezen. Kiezen voor een bepaalde doelgroep wil niet zeggen dat je niemand anders meer mag helpen. Het gaat er juist om dat je heel duidelijk kunt communiceren. Hoe specifieker jouw doelgroep is, hoe beter je daar op in kunt spelen. Maar mocht er dan toch iemand anders een aanvraag doen omdat hij/zij óók geinteresseerd is (wat nog steeds vaak gebeurt), mooi meegenomen, toch?

De stap naar Social Media voor de gezondheidsbranche

Schreef ik dit nieuwsbericht vol spanning? En vind ik deze keuze stiekem een beetje eng? JA! Gelukkig weegt de spanning niet op tegen het enthousiasme en ben ik héél blij dat ik deze keuze heb kunnen maken. 🙌🏼

Heb je nog vragen of ben jij misschien wel mijn ideale klant? Neem dan gerust contact met me op. 

 

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer