Bitz Media kiest voor een niche: de gezondheidsbranche

Iedereen helpen is niemand helpen

“Als je iedereen wil bereiken, zal je uiteindelijk niemand bereiken”: een zin die ik wel duizend keer tegen mijn klanten heb gezegd. Het bepalen van je doelgroep is een erg belangrijke stap. Een potentiële klant zoekt namelijk naar herkenning en wil zich aangesproken voelen. 

Onder het motto “practice what you preach” heb ik ervoor gekozen om mij voortaan ook te gaan richten tot een niche: 

  • een niche waar mijn hart ligt 
  • een niche waar mijn interesses en kwaliteiten elkaar versterken 
  • een niche waar ik energie van krijg 

Mensen die me goed kennen kunnen het al raden, ik koos ervoor om te richten op  *tromgeroffel* ondernemers die zich bezighouden met: 

⚡️ persoonlijke ontwikkeling

⚡️ (mentale) gezondheid

⚡️ vitaliteit

⚡️ sport & beweging

Ik richt me voortaan op ondernemers die werkzaam zijn in de gezondheidsbranche, in de breedste zin van het woord. Van coaches en gezondheidspraktijken tot sportcentra en yoga trainers. Ze kunnen allemaal bij Bitz Media terecht!

Wat gebeurt er met klanten die niet werkzaam zijn in de gezondheidsbranche?

Hier verandert niks. Ik ga mij in de communicatie en de selectie bij nieuwe klanten hierop richten. Dus huidige klanten merken daar niks van. 

Dat is ook het hele idee van een niche kiezen. Kiezen voor een bepaalde doelgroep wil niet zeggen dat je niemand anders meer mag helpen. Het gaat er juist om dat je heel duidelijk kunt communiceren. Hoe specifieker jouw doelgroep is, hoe beter je daar op in kunt spelen. Maar mocht er dan toch iemand anders een aanvraag doen omdat hij/zij óók geinteresseerd is (wat nog steeds vaak gebeurt), mooi meegenomen, toch?

De stap naar Social Media voor de gezondheidsbranche

Schreef ik dit nieuwsbericht vol spanning? En vind ik deze keuze stiekem een beetje eng? JA! Gelukkig weegt de spanning niet op tegen het enthousiasme en ben ik héél blij dat ik deze keuze heb kunnen maken. 🙌🏼

Heb je nog vragen of ben jij misschien wel mijn ideale klant? Neem dan gerust contact met me op. 

 

Ook interessant voor jou

Nieuwe feed op Instagram

Nieuwe feed op Instagram

NEWSFLASH: Instagram heeft een nieuwe feed gelanceerd En niet zomaar eentje, want het volledige menu heeft een update gekregen, waardoor er nu maar liefst drie verschillende Instagram-feeds zijn. Een geruststelling: je zag dus niet driedubbel. 😉 Wat minder...

Lees meer
Zo bepaal je je ideale klant!

Zo bepaal je je ideale klant!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is nou eigenlijk mijn ideale klant? Was er maar een magische spiegel die al je ondernemersvragen kon beantwoorden. Want een doelgroep scherpstellen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Wanneer ik ondernemers vraag of ze een...

Lees meer
Social Media en je website: een krachtige combinatie

Social Media en je website: een krachtige combinatie

Waarom jouw website en socials geen of-of-verhaal zijn  Bestaat jouw online aanwezigheid enkel uit een website? Of heb je juist helemaal geen website en focus je je volledig op jouw socials? Dan laat je heel wat kansen liggen! De kracht van succes zit namelijk in...

Lees meer