Zo bepaal je je ideale klant!
Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is nou eigenlijk mijn ideale klant?

Was er maar een magische spiegel die al je ondernemersvragen kon beantwoorden. Want een doelgroep scherpstellen is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt.
Wanneer ik ondernemers vraag of ze een doelgroep hebben, krijg ik vaak het antwoord ‘ja’. Als ik vervolgens onderstaande vragen over deze doelgroep stel, is het plots muisstil.

💬 Tot welke leeftijdsgroep behoort jouw ideale klant?
💬 Wat zijn de hobby’s van jouw ideale klant?
💬 Welke waarden vindt hij of zij belangrijk?
💬 Waar wil deze persoon graag meer over leren?

Al snel blijkt dat die doelgroep toch niet zo scherp was. Maar is dat eigenlijk een probleem? Helaas wel! Want if your content marketing is for everybody, it’s for nobody!

Een duidelijke doelgroep kan je meer inzicht geven in:
⚡️ de communicatiekanalen die je kan inzetten
⚡️ de content categorieën die je kan gebruiken
⚡️ de content vormen die het best zullen aanslaan
⚡️ de tone of voice waarmee je kan communiceren

En ga zo maar door!

Klaar om jouw doelgroep scherp te stellen? Volg dan volgende twee tips:
  1. Kies enkele segmenten om jouw doelgroep mee af te bakenen

Je kan hierbij kiezen tussen leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, woonplaats, hobby’s, interesses, gezinssituatie, noden, enzovoort. Je hoeft heus niet op elk segment in te zetten, maar kies minstens 3 segmenten die kenmerkend zijn voor het publiek dat jij wil bereiken.

  1. Maak jouw ideale klant concreet door middel van een persona
Een persona is een gedetailleerde beschrijving van jouw fictieve ideale klant. Meestal neemt zulke beschrijving ongeveer één A4’tje in, waarop je volgende elementen van jouw droomklant beschrijft:
  • demografische gegevens
  • motivaties
  • waarden
  • doelen
  • frustraties
Je kan er eventueel zelfs een foto of quote aan toevoegen om het document tastbaar te maken.

En dan? 
 
Ook al denk je je ideale klant nu goed te kennen. Toch raad ik je aan daar nóg iets dieper op in te gaan. Daar heb ik voor mijn klanten een leuke opdracht op bedacht. Mocht je daar meer overe willen weten. Stuur mij dan even een berichtje.

De input van al deze onderdelen verzamel je bij elkaar en dit vormt de basis van je content, op je socials én je website!

Succes!

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer