Nieuwe feed op Instagram

NEWSFLASH: Instagram heeft een nieuwe feed gelanceerd

En niet zomaar eentje, want het volledige menu heeft een update gekregen, waardoor er nu maar liefst drie verschillende Instagram-feeds zijn. Een geruststelling: je zag dus niet driedubbel. 😉 Wat minder geruststellend is, is dat deze update een invloed zal hebben op jouw content. Maar geen zorgen, ik help je graag op weg! ⚡️

 

“Wéér een nieuwe update op Instagram? Waarom dan?” 

Het klopt dat social media kanalen van updates houden. Eens je het huidige algoritme onder de knie begint te krijgen, duikt er alweer een nieuwe feature op. De reden hierachter is eenvoudig: Instagram speelt in op de feedback van gebruikers. Deze gebruikers hebben aangegeven opnieuwe meer controle te willen over de content die ze te zien krijgen en missen de chronologische feed van vroeger. 

Instagram heeft goed geluisterd, want deze update voldoet helemaal aan deze verwachtingen. 

Dit zijn de nieuwe feeds op Instagram

Feed #1: De Homepage

Deze feed zal zeer vertrouwd aanvoelen, want het is de feed die je al kende. Op deze pagina verandert het algoritme dus niet, en loopt alles gewoon lekker door. Best practices zoals het delen van waardevolle content, het creëren van engagement en inzetten op Reels & Caroussel posts blijven hier dus gelden. Gewoon verder doen zoals je bezig bent dus! 

 

Feed #2: De Following-feed

Zoals de naam het al doet vermoeden, bevat deze feed enkel content van de personen die jij volgt. Hier duikt ook de chronologische volgorde terug op, waardoor je best rekening houdt met volgende tips: 

  • Post op het moment dat jouw volgers online zijn, zodat ze jouw content niet missen. 
  • Ontdek welke trends jouw doelgroep belangrijk vindt en speel hierop in. 
  • Analyseer het bereik via je statistieken, zodat je kan nagaan hoeveel procent van je volgers je effectief bereikt. 

 

Feed #3; De favourites-feed

Deze feed staat boordevol content van jouw favoriete accounts. Je kan zelf aangeven welke profielen jouw favorieten zijn, waardoor je ook hier als gebruiker meer controle verwerft. Om tot de favorieten van je volgers te behoren, focus je best op: 

  • Het stimuleren van deze actie. Vraag je volgers om jouw account toe te voegen aan hun favorietenlijst. 
  • Maar stimuleren heeft geen zin als je niet inzet op waardevolle content. Zorg dat volgers je zien als favoriet en niks willen missen. 
  • Focus op inspireren en verbinden. Maak het persoonlijk! 

 

Nu ben je weer helemaal up-to-date! Mocht je vragen hebben over deze update of behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het scherpstellen van je strategie, neem dan hier direct contact met me op.

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer