5 voordelen die je als ondernemer ervaart wanneer je je socials uitbesteed

Ken je het gevoel wanneer je na een lange werkdag ein-de-lijk jouw XL to-do lijst hebt kunnen afwerken en je je dan plots herinnert dat je eigenlijk nog een social media post moest plaatsen? Op zulke momenten wil je niets liever dan gewoon op de bank ploffen, en dat kan ook gewoon… of toch wanneer je besluit om jouw socials uit handen te geven aan een expert. Want naast rustige avonden, biedt deze oplossing jou nog tal van voordelen: 

1. Het uitbesteden van je socials bespaart je tijd

Als ondernemer wil je liefst zo veel mogelijk tijd besteden aan jouw core business. Deze activiteit is namelijk jouw passie én levert je geld op. Uiteraard kost het uitbesteden van je online communicatie ook wat, maar omdat een expert hier dagdagelijks mee bezig is, verloopt alles snel en efficiënt waardoor jij je investering in 1-2-3 terugverdient. 

2. Door het uitbesteden van je socials verdwijn je nooit meer van de radar

Je socials onderhouden lukt vaak wel tijdens rustige periodes, maar eens het wat drukker wordt, is het op je online kanalen plots muisstil. Tijdens die drukte voelt communiceren immers overbodig, want er is werk genoeg. Toch moet je ook dan online aanwezig blijven om ervoor te zorgen dat er geen té rustige periode volgt. Consistentie is key! 

3. Door het uitbesteden van je socials hoef je geen extra personeelslid aan te werven 

 Personeel is duur en is vandaag de dag moeilijk te vinden. Bovendien zijn jouw social media activiteiten ook geen fulltime job, en zal je dus geneigd zijn om eerder een allround profiel aan te werven dat ook andere werkzaamheden kan uitoefenen. Toch zal een echte expert jou meer opleveren dan een manusje-van-alles. 

4. Je hebt altijd zicht op “the bigger picture” 

Geen social media posts zonder een duidelijk plan van aanpak. Wanneer je je communicatie uitbesteed, wordt er altijd een doordachte strategie voor jou opgesteld. Dankzij deze strategie ontdek je waar jouw doelgroep écht naar op zoek is en weet je welke content zal aanslaan. 

5. Je kanalen zijn altijd up-to-date met de nieuwste features & trends  

De online wereld verandert razendsnel. Er duiken voortdurend nieuwe kanalen op, challenges gaan als een sneltrein de wereld rond en ook het online gedrag van consumenten evolueert alsmaar. En wie is er als eerste op de hoogte van al deze nieuwigheden? Jawel: een social media expert. 

 

Wil jij deze voordelen ook graag ervaren? Plan dan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Ook interessant voor jou

Bitz Media in Valencia!

Bitz Media in Valencia!

Zoals je misschien al hebt opgemerkt ben ik niet altijd in Nederland te vinden. Ik ben een digital nomad, zoals ze dat tegenwoordig noemen. Op 12 juni vloog ik naar Valencia om daar eerst te genieten van een heerlijk weekje vrij, om op 20 juni weer met nieuwe energie...

Lees meer
Bepaal jouw social media strategie in 9 stappen.

Bepaal jouw social media strategie in 9 stappen.

Stel je voor dat je naar een bepaalde plek wil, maar je in je navigatie instelt “doe maar ergens naartoe”. Denk je dat je dan zal aankomen op je bestemming? Wel… de kans is héél erg klein. Hoe je wel op je bestemming zal aankomen? Door meteen het juiste adres in te...

Lees meer