Waarom je eigenlijk niks hebt aan volgers en likes

Followers don’t pay bills, clients do

Tijdens strategiesessies stellen we klanten altijd de vraag “Wat is je doel?”. Deze vraag wordt vaak beantwoord met “ik wil meer volgers op social media”, “ik wil graag meer likes” of “ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken”. Zulke doelen worden gesteld met de beste intenties, maar zijn eigenlijk niet kwalitatief.

Zo deelden we onlangs een Reel via Instagram die 14.300 views en 413 likes behaalde. Mooie cijfers zou je denken, maar schijn bedriegt… Wanneer we bekeken welk publiek we bereikt hadden, zagen we al snel dat deze personen niet tot onze doelgroep behoorden. Op basis van de kwantitatieve gegevens leek de post top, maar de kwaliteit van de doelgroep was eigenlijk heel slecht.

Een post met 50 likes kan dus potentieel meer resultaten opleveren dan een post met 1.000 likes. Als ondernemer bereik je namelijk liever enkele potentiële klanten dan een grote groep mensen die niet tot jouw doelgroep behoren. Herformuleer je doel dus liever naar: “ik wil consistent online actief zijn en waardevolle content delen die aansluit bij de behoeften van mijn doelgroep” of doelen om het meetbaar te maken zoals: “Ik wil x aantal verkopen per maand uit social media halen” of “Ik wil x aantal leads per maand aan mijn e-maildatabase toevoegen”.

Moet je kwantitatieve gegevens dan volledig overboord gooien? Nee, zeker niet. Het is belangrijk dat je jouw kwalitatieve doelen kan meten aan de hand van kwantitatieve cijfers. Het is alleen belangrijk dat je verder kijkt dan de cijfers en deze steeds terugkoppelt naar jouw strategie.

En vergeet vooral nooit: followers don’t pay bills, clients do!

Benieuwd hoe goed jouw socials (kwalitatief & kwantitatief) scoren? Vraag dan hier jouw social media scan aan!

Ook interessant voor jou

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

Waarom koos Bitz Media voor een niche?

En wat als mijn bedrijf niet binnen deze branche valt? “Als je iedereen wil helpen, help je uiteindelijk niemand”: deze zin hebben we al wel honderden keren tegen onze klanten gezegd. Het bepalen van een doelgroep is een essentieel onderdeel van je...

Lees meer
Content recyclen? Why not!

Content recyclen? Why not!

3 redenen om content te hergebruiken Als ondernemer ken je wellicht het gevoel dat je even écht niet meer weet wat je kunt posten. Maar heb je er al eens aan gedacht om oude content te recycleren? Content heeft geen houdbaarheidsdatum en kan dus gewoon opnieuw...

Lees meer